Tumblr tar över från Instagram som det snabbaste växande sociala nätverket

ånad sedan

tumblr-instagram

Tumblr, Pinterest, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube och Google+ har ökat i förhållande till Facebook i antalet aktiva användare de senaste sex månaderna (Källa: Global Web Index).

Facebook är det största sociala nätverket med 1,35 miljarder aktiva användare i månaden men har endast ökat med två procent. Tumblrs aktiva användare har ökat med 120 procent jämfört med Facebook.
Tumblr är alltså det snabbaste växande sociala nätverket just nu.

När det gäller ökning av medlemmar är det Pinterest som har ökat mest med 57 procent jämfört med Facebook som ökat med 6 procent.

Har Facebook nått sin slutgiltiga mättnadspunkt? Kommer engagemanget till Facebook trappas av i längden med tanke på att allt mer innehåll skapas genom annonsering?

”Folk tröttnar på det, och 50 procent av medlemmarna i Storbritannien och USA säger att de använder det mindre ofta nu än tidigare. […] ”sedan början av 2013 har vi sett en minskning av användarnas publicering av bilder och meddelanden till vänner med runt 20 procent”, säger rapportens huvudförfattare Jason Mander, till Techcrunch.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s