Därför ökar Instagram mest

2 veckor sedan

statistik-svenskarna-och-internet

Enligt senaste rapporten från .se (stiftelsen för internetinfrastruktur) kan man se att det har skett en ökning i användandet inom alla de sociala nätverken sen förra årets rapport.

Den största ökningen när det gäller vilka sociala medier svenskarna använder har Instagram stått för som har ökat från 15 procent till 28 procent.  Fototjänsten är populärast bland tjejer i åldern 12-15 år där hela 62 procent använder tjänsten. Bland killar är siffran 45 procent. Att unga är den mest överrepresenterade gruppen gör mig inte förvånad, tjänsten är snabb och enkel att använda vilket inte ställer några högre krav på dig som användare.

Andra tänkbara orsaker till att Instagram ökar och är populärast bland de yngre kan vara jakten efter bekräftelse genom att till exempel dela bilder på sig själv, träning och mat. Andra orsaker som påverkar kan vara den utbredda utseendefixeringen som går allt lägre ner i åldrarna. Avståndet mellan kända personer och fans har också minskat tack vare sociala medier som Instagram vilket ger en ökad känsla av samhörighet. Det är till exempel vanligt att så kallade tweenies följer dagens kändisar och ungdomsstjärnor som One Direction med 6 820 672 följare på Instagram. Tweenies är övergångsåldern (8-15 år) mellan barn och ungdom. Barnen identifierar sig mer som tonåring än som barn.

Det blir intressant att följa utvecklingen med tanke på Facebooks planer att ge annonsörer fler möjligheter att nå sina målgrupper på Instagram jämfört med idag.

Relaterat: Hampus Brynolf – Alla använder sociala medier, men vad är det?

ellinor-wernbergEllinor Wernberg Andersson är praktikant på Intellecta Corporate. Hon studerar Marknadskommunikation – sociala medier på Nackademin och hon gillar att analysera och undersöka människors drivkrafter och beteenden.

http://www.intellectacorporate.se/blogg/2014/10/30/darfor-okar-instagram-mest/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s